Bierbekenaren die nog niet gevaccineerd zijn kunnen dat zaterdag zonder afspraak laten doen

Oproep tot jongeren voor vaccinatie
Op zaterdag 24 juli kan elke Bierbekenaar die nog niet gevaccineerd is, én ouder dan 18, zich zonder afspraak laten vaccineren met een Janssen-vaccin in VC De Roosenberg. Dat geldt ook voor inwoners van Oud-Heverlee, Lubbeek en Huldenberg.

Wie wil langsgaan, hoeft geen afspraak te maken. Gewoon langslopen tussen 13.30u en 15.30u, met je identiteitskaart op zak.

"Zo willen we de kans geven aan wie nog niet de gelegenheid had om zich te vaccineren, een afspraak miste of eerder twijfels had bij een vaccinatie", zegt burgemeester Johan Vanhulst (CD&V). "Ondanks onze zeer hoge vaccinatiegraad (Bierbeek staat momenteel op de tweede plaats in heel Vlaanderen!) willen we toch graag iedereen de kans geven om langs te komen voor een vaccinatie. Van alle 18-plussers in Bierbeek is 95,27% al 1 keer gevaccineerd, slechts 387 van de 8.185 Bierbeekse volwassenen heeft zich (nog) niet laten vaccineren."

Ook vandaag gingen er opnieuw uitnodigingen de deur uit. Jongeren geboren voor oktober 2008 zijn nu uitgenodigd voor een vaccinatie vanaf 5 augustus. Hun tweede vaccinatie is gepland net voor de start van het schooljaar.

Ook inwoners van Lubbeek, Oud-Heverlee en Huldenberg kunnen zich zaterdag zonder afspraak laten vaccineren in De Roosenberg. 

Lees meer over