UiTPAS Leuven opent permanent infopunt in Tweebronnen

uitpas

Een jaar geleden opende het pop-uploket van UiTPAS de deuren in Tweebronnen. Het UiTPAS-punt wordt nu permanent.

Om de twee weken kan je op donderdagavond van 16 tot 19.30 uur bij het UiTPAS-team terecht met vragen over UiTPAS of vrije tijd in de stad. Je kan er ook de punten die je spaarde met je UiTPAS komen ruilen voor leuke voordelen zoals sokken van de stad, een ticketje voor M of pakweg een boek.

“We startten het initiatief vorig jaar op omdat we merkten dat het niet voor iedereen makkelijk was om met de UiTPAS aan de slag te gaan op basis van online informatie. In de verschillende verkooppunten is er bovendien niet altijd ruimte om heel veel uitleg te geven”, vertelt schepen van Cultuur Bert Cornillie (Vooruit). “Dankzij het initiatief ‘Het Loket’ van de Bib Leuven, kregen we een unieke kans om die mensen op een meer persoonlijke manier verder te helpen. Het loket vergroot tegelijkertijd ook de zichtbaarheid van UiTPAS. We zijn blij te merken dat het initiatief aanslaat.”

Iedereen kan een UiTPAS kopen. Als je deelneemt aan een cultuuractiviteit of iets onderneemt bij een van de vrijetijdspartners van de stad kan je punten sparen, die je dan kan inruimen voor iets leuks. Mensen die het financieel moeilijk hebben, krijgen met de UiTPAS  80% korting op toegangstickets of abonnementsgelden bij meer dan 100 vrijetijdsspelers in de stad.

Lees meer over